Til nyhetsoversikten ↓

Eurofins overtar Fishguards laboratorier

LEKNES 2013-07-01: Fishguard sitt laboratorie i Leknes, Lofoten. FOTO: WERNER JUVIK

Bakgrunnen for overtakelsen er at Fishguard ønsker å fokusere og rendyrke de akvakulturrelaterte satsningsområdene – Fiskehelse og Miljø.

– Fishguard er i dag en av landets beste innen fiskehelse og miljø, men ser et betydelig potensiale for utvikling. Dette krever skjerpet fokus. Vi har derfor sett oss nødt til å vurdere hvordan dette kan oppnås, og samtidig opprettholde et servicenivå og konkurransedyktig tjenestespekter innen mattrygghet og diagnostikk, sier daglig leder i Fishguard, Paal Christian Krüger.

Fishguard søker i disse dager flere fiskehelsebiologer og veterinærer til selskapet, samt en nyopprettet stilling som opplæringsansvarlig.

Etableringen av stillingen som opplæringsansvarlig reflekterer økt fokus i havbruksnæringen, for å sikre at de ansatte har riktig kompetanse, forteller Krüger.

– Den beste til å videreføre

– Det har vært dialog med flere aktører i forbindelse med avvikling av labvirksomheten til Fishguard.

Overtakelsen gjelder laboratorievirksomhetene i Bergen, Måløy, Leknes og Alta. Fishguard vil i fremtiden samarbeide tett med Eurofins, og således betrygger Krüger at Fishguards kunder vil få de samme analysetjenestene som i dag i, tillegg til at Eurofins kan tilby et enda bredere spekter av analysetjenester.

Styrker tilstedeværelsen langs kysten

Ved oppkjøpet av Fishguard sine fire laboratorier øker Eurofins sin tilstedeværelse langs norskekysten. Fra før har selskapet hovedkontor og laboratorium i Moss, og laboratorier i Oslo, Kristiansand, Klepp, Bergen, Ålesund, Trondheim og Sortland.

– Fishguard sine laboratorier er kjent for riktige og nøyaktige resultater, rask svartid, god veiledning og konkurransedyktige priser. Dette vil ikke endre seg når de nå kommer inn under vår paraply, sier daglig leder i Eurofins, Jon Ragnar Røed.

Han legger til at Eurofins innfrir kundens forventninger og behov ved å lytte til og forstå kunden. Samtidig benytter selskapet seg av de mest hensiktsmessige teknologier og metoder.

Eurofins i Norge er en del av den internasjonale laboratoriegruppen Eurofins Scientific som er verdensledende innen kjemiske, mikrobiologiske og sensoriske laboratorieanalyser. Eurofins Scientific har mer enn 25.000 ansatte fordelt på 250 avdelinger i 39 land.

9. september 2016

Til toppen ↑